Λίγα λόγια για τα παιδικά μαλλιά

Κι όμως, ακόμα και πριν γεννηθούν, τα παιδιά έχουν μαλλάκια!

Στο κεφάλι ενός εμβρύου σχηματίζονται λεπτές τρίχες, οι οποίες μετά τον τοκετό και κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του παιδιού, αντικαθίστανται από καινούριες, οι οποίες είναι μόνιμες.

Όταν το μωρό γίνει περίπου ενός χρόνου, τα μαλλιά του αρχίζουν και αλλάζουν. Οι λεπτές τρίχες σκληραίνουν και τότε έχει έρθει η ώρα να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα μαλλιών!

Τα μαλλιά των μωρών και των μικρών παιδιών είναι πολύ διαφορετικά από αυτά των ενηλίκων και για αυτόν τον λόγο χρειάζονται ειδικά προϊόντα, έτσι ώστε να παραμείνουν υγιή.

Για να τα περιποιηθείτε σωστά, χρησιμοποιήστε σαμπουάν με ήπια συστατικά και ειδική σύνθεση για παιδιά, καθώς και άλλα προϊόντα ανάλογα με τον τύπο μαλλιών του παιδιού και ακολουθήστε μικρές, αλλά σημαντικές συμβουλές που θα σας λύσουν τα χέρια!

Παιδιά με σγουρά και μακριά μαλλιά; Κοντά; Λεπτά; Ατίθασα; Υπάρχουν λύσεις και απαντήσεις για τις πιο απλές, ακόμα και για τις πιο δύσκολες ερωτήσεις!

Αν θέλετε, λοιπόν, να μάθετε πώς να ξεμπερδέψετε τα μαλλιά τους και πώς να χτενίσετε τα παιδιά χωρίς να πονάνε, δείτε 5 μικρά μυστικά για μαμάδες και μπαμπάδες που θα κάνουν την περιποίηση των μαλλιών κάθε παιδιού… παιχνιδάκι!

Και αν αυτό που χρειάζεστε είναι η απάντηση στην ερώτηση «Πώς να μην κολλήσουν ψείρες τα παιδιά;» απαλλαγείτε και προστατευτείτε με ασφαλή, φυτικά και αποτελεσματικά προϊόντα από τη Lice Away!

 

Tip 1: Το σωστό λούσιμο!

Κάθε πότε πρέπει να λούζουμε τα παιδιά;

Η απάντηση αλλάζει, ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών τους! Όταν το τριχωτό της κεφαλής είναι λιπαρό, τα μαλλιά πρέπει να λούζονται πιο συχνά, ενώ τα πιο άγρια μαλλιά πρέπει να λούζονται πιο σπάνια.

Μετά την ηλικία των 12 ετών, όταν το μαλλί έχει την τάση να γίνεται πιο λιπαρό και οι αθλητικές δραστηριότητες αυξάνονται, ένα ποιοτικό σαμπουάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και καθημερινά, εάν υπάρχει αυτή η ανάγκη.

Ανακαλύψτε τι τύπο τρίχας έχει το παιδί σας, καθώς και τα κατάλληλα προϊόντα και η λύση θα βρίσκεται στα χέρια σας!

 

Tip 2: Στέγνωμα χωρίς πολλά-πολλά!

Το στέγνωμα των μαλλιών πρέπει να είναι φυσικό.

Γι’ αυτό, φροντίστε να λούζονται τα παιδιά, τουλάχιστον 2 ώρες πριν ξαπλώσουν, έτσι ώστε να στεγνώσουν τα μαλλιά χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι. Το πιστολάκι μπορεί να αφυδατώσει τα μαλλιά εάν δεν χρησιμοποιείται σωστά.

Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήστε μία πετσέτα για να τυλίξετε τα μαλλιά των παιδιών, έτσι ώστε να στραγγίξουν, και έπειτα χτενίστε τα.

Ο τρόπος αυτός, χωρίς πιστολάκι, θα συμβάλλει και στο να αγαπήσουν τα παιδιά τα φυσικά τους μαλλιά και τη δική τους μοναδική ομορφιά!

 

Tip 3: Όχι πια μαλλιά-κουβάρια!

Κάθε τύπος μαλλιών έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, καθώς και κοινά προβλήματα, όπως κόμπους. Σε σύγκριση με τα μαλλιά των ενηλίκων, τα μαλλιά των παιδιών είναι πιο λεπτά και περισσότερο επιρρεπή στον σχηματικό κόμπων και στο σπάσιμο.

Πώς θα χτενίσουμε τα παιδιά σωστά;

Με μια χτένα, ξεμπερδεύουμε τα μαλλιά τούφα-τούφα. Στη συνέχεια, τα ψεκάζουμε με conditioner, εάν αυτό χρειάζεται, και τα χτενίζουμε με αργό ρυθμό, ενώ ακουμπάμε το ένα χέρι κοντά στη ρίζα, έτσι ώστε να μην τα τραβάμε.

Συνιστάται, επίσης, να αλλάζουμε χωρίστρα περιστασιακά, για να μην «συνηθίσουν» τα μαλλιά έναν συγκεκριμένο τρόπο χτενίσματος!

 

Tip 4: Χτενίσματα για όλα τα παιδιά!

Αλογοουρά; Κότσος; Καρφάκια; Πλεξούδες;

Βρείτε τα χτενίσματα που αρέσουν περισσότερο στους μικρούς σας ήρωες και θα τους φτιάξετε τη μέρα! Απλά ή πιο περίτεχνα, επιλέξτε χτενίσματα που δεν τραυματίζουν την τρίχα και δεν τραβάνε το τριχωτό της κεφαλής, όπως χαμηλές αλογοουρές και χτενίσματα για τα αγόρια που δεν χρειάζονται πολύ τζελ.

Ταυτόχρονα, επιλέξτε λαστιχάκια που δεν μπερδεύουν και δεν σπάνε τα μαλλιά των παιδιών!

 

Tip 5: Ψείρες…τέλος!

Ένα συχνό φαινόμενο που αφορά τα μαλλιά των παιδιών είναι οι ψείρες!

Ειδικά τους πρώτους μήνες της σχολικής χρονιάς, μεταδίδονται εύκολα μεταξύ των παιδιών, αφού στο σχολείο έχουν στενή και καθημερινή επαφή.

Για να αποφύγετε τη μετάδοσή τους, συμβουλέψτε τα παιδιά να παραμείνουν μακριά από άτομα που έχουν ήδη μολυνθεί και να μην μοιράζονται ρούχα και αξεσουάρ με τους φίλους τους.

Ένας άλλος τρόπος, είναι να φροντίσετε τα μαλλιά τους να είναι πιασμένα σε κοτσίδες και αλογοουρές.

Φυσικά, υπάρχει τρόπος να προλάβετε τις ψείρες!

Πώς; Εμπιστευτείτε τη Lice Away! Στη Lice Away, προτεραιότητά μας είστε εσείς – τα παιδιά, αλλά και οι γονείς!

Η άρτια καταρτισμένη ομάδα της Lice Away, προσφέρει τα πιο ποιοτικά προϊόντα, τα οποία εξαφανίζουν εντελώς τις ψείρες και τις κόνιδες, αποφεύγοντας τον ερεθισμό του κεφαλιού και διατηρώντας την τρίχα υγιή. Κλείστε ένα ραντεβού για να αντιμετωπίσετε τις ψείρες με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο!